Torstai 2.3. Hiihtomaviikko. Ei oo ollu lomaa… eikä hiihtoo, ainakaan vielä. Petteri paukuttelee perustreenejä jo tämän viikon. Emma ja Ada lataavat akkujaan ja kuntoilevat mitä kuntoilevat, oman mielen mukaan. Valmentajalle tämä kilpailukauden jälkeinen viikko on omalla laillaan piinallinen.

Vaikka syksyllä harjoitusvuoden punainen lanka on viritetty valmiiksi, niin hallikauden jälkeen langan linjausta on tarkistettava. Tarvittaessa. Hallikausi on valmennuksen checkpoint. Syksyisin on aikaa huilata ja antaa valmennusideoiden ja -ajatusten ikäänkuin tulla ja selkiintyä. Hallikauden jälkeen harjoituskausi jatkuu melkein samantien. Joo, voisihan ne mahdolliset tarkistukset tehdä jo hallikauden aikanakin. Kovat koutsit varmaan niin tekeekin. Minä olen siinä huono. Kilpailukaudella tulee keskityttyä kilpailukauteen täysillä. Ei oikein saa aikaiseksi muuta. Ja toisaalta viimeiset kisat on kummiskin ne ratkaisevimmat. Ne kertovat missä oikeasti mennään.

Pohtimaan, pähkäilemään ja paperille piirtelemään siis joutuu. Välttämättä muutokset tai tarkistukset eivät ole isoja. Mutta kun treenit alkavat, niin niistä pitää olla varma. Pitää pystyä seisomaan niiden takana… Itse olen viime aikoina pähkäillyt kovasti esim. tiimimme varttimailereiden kestävyysharjoittelukokonaisuutta. Onneksi myös apua ja sparrausta on saatavissa. Aina voi vaikka kilauttaa kaverikollegalle. Kiitos esim. A Leskinen: laaja-alaisesti ajatteleva ja kokonaisuuksia hyvin hahmottava nylkkykoutsifrendi 🙂 JKU:ssa on myös erittäin hyvä ja toimiva valmentajayhteisö. Eilen oli minun vuoroni avata valmentajaillassamme yhden valmennettavani harjoittelua. Kävin läpi Emman juoksuharjoittelua. Esitin loppuun kysymyksiä, joihin en ole löytänyt vastauksia tai ainakin kysymyksiä, joihin halusin muiden valmentajien mielipiteitä. Sain vastauksia ja mielipiteitä. Helpotti omaa pähkäilyä. Tuommoiset valmentajaillat on kullanarvoisia. Ja tuollaiset valmentajayhteisöt vielä jotain enemmän. Kiitos JKU-koutsit!.. Ja ettei ehkä kaikkein tärkein jää kirjaamatta: tietenkin tärkeää on keskustella urheilijoiden kanssa menneestä ja tulevasta 🙂 Petterin kanssa keskustelu käytiin jo viime viikolla. Adan ja Emman kanssa jutusteltiin alkuviikosta.